Popular Posts

Sunday, March 29, 2009

UMNO:APA KATA NAJIB

"Perlembagaan Umno akan dipinda pada perhimpunan Agung Khas hujung tahun ini.Proses pemilihan jawatan tertinggi akan datang akan diadakan ssrentak di semua 191 bahagian parti diseluruh negara bagi menjamin pemilihan lebih telus dan terbuka.
"Pada masa ini kepimpinan tertinggi Umno ditentukan oleh hanya lebih kurang 2,600 ahli Umno sahaja.Ahli-ahli Umno yang bersidang dalam dewan ini mewakili tiga juta ahli.Ramai berpendapat bilangan 2,600 ini tidak mungkin mencerminkan kehendak dan aspirasi tiga juta ahli Umno.
"Seluruh anggota Umno akan berpeluang untuk memilih pemimpin parti.Biarlah kita benar-benar merupakan pemimpin akar umbi atas suara rakyat.Oleh itu dengan persetujuan sidang perwakilan kita akan pinda perlembagaan Umno.
"Umno perlu sedar imej parti yang bersih dan berintegriti adalah jaminan kelangsungan Umno sebagai parti yang berdaulat.Selagi proses ini tercemar, selama itu orang hilang kepercayaan kepada Umno.
"Sistem kuota juga akan diokaji semula.Sekarang hendak jadi Presiden Umno perlukan pelcalonan daripada 58 bahagian.Untuk jadi calon naib Presiden pula perlu 20 pencalonan..kalaulah kebetulan dapat 19 sahaja, melilau nak cari satu lagi.Kalau tak dapat tidak boleh bertanding.Ini boleh menimbulkan pelbagai tuduhan sama ada realiti atau persepsi.Oleh itu kita akan tentukan syarat kelayakan paling minimum supaya jangan ada "jooker" hendak bertanding.
"Kita akan adakan perbincangan dengan bahagian Umno di seluruh negara untuk mendapatkan pendapat dan cadangan pada persidangan agung tahun ini supaya Umno menjadi parti yang lebih dihormati rakyat "- Presiden Umno Datuk Seri Najib Tun Razak semasa penggulungan selaku Presiden baru Umno di Perhimpunan Agung Umno Ke 59 di PWTC Kuala Lumpur 28 Mac.

2 comments:

PUSAT RAWATAN IMANTHERAPY said...

Salam...layari blog kami www.pusatrawatanimantherapy.blogspot.com atau www.tagged.com/imantherapy. Kami berkhidmat..anda berbakti..semoga kita dapat bersama-sama membantu mereka yang memerlukan. InsyaAllah.

123644 said...

PART TIME HOME JOBS | DO OFFLINE DATA ENTRY JOB

Is your search for a home job always ends in some kind of SCAM OR FRAUD? If so, don’t loose heart, because visionjobcare.com brings you, 100% genuine and legitimate home jobs. Do offline data entry at home, submit the job through email and get paid handsomely every month. Millions already Joined & Benefitted with our service. For more details E-mail us at support.visionjob@gmail.com
Visit Us at http://www.visionjobcare.com/XXX.html